• Slide Augustus

Gezin-Zijn

IK GELOOF IN JOU

House of Heroes is niet alleen een gemeente, maar ook een geestelijke familie waar gezinnen samenkomen. In deze Member Nieuws maken we kennis met de familie Keurentjes, een gezin dat vol is van Jezus en dit uitleeft in haar omgeving. Lees verder en ontdek hoe God in én door gezinnen kan werken!

 

Graag willen wij jullie beter leren kennen. Zouden jullie je gezin kort willen voorstellen?

Wij zijn Peter en Dorien Keurentjes, ruim 31 jaar getrouwd, met een gemeenschappelijke passie; leven in Gods Glorie! We zijn gezegend met vijf kinderen: Jeremy, David, Sarah, Salar en Hadassah. De oudste drie zijn inmiddels getrouwd. Nu genieten we rijkelijk van onze schoondochters, schoonzoon en twee kleinzoons. Gods hart voor kinderen heeft ons geraakt, waardoor wij een gezinshuis zijn gestart. Op dit moment wonen 10 kinderen en tieners uit complexe en getraumatiseerde gezinssituaties in ons huis.

 

Banner FamKeurentjes kl

 

Daarnaast hebben wij een aantal jaar de bediening STAP-IN-KIDS geleid, waar we midden in een stadswijk voor vele kinderen van verschillende nationaliteiten, Gods onvoorwaardelijke liefde konden uitdelen.

 

Welke betekenis heeft het gezin-zijn voor jullie?

Een gezin heeft voor ieder gezinslid een lievelingsplekje, een plek waar ieder kind zijn hart mag laten spreken. Het is een plek waar kinderen leren om te zeggen wat ze bedoelen, waar we met elkaar in vrijheid en in relatie leven. Een gezin is een thuis om te genieten, een plek waar je in elk gebied van je ontwikkeling veilig mag groeien. Een gezin is een plek, waar je ontdekt hoe zuivere relaties eruitzien en waar papa en mama in je geloven. Kinderen ervaren de onvoorwaardelijke liefde van een vader en een moeder, die altijd achter je staan en je opvangen, ook als je een verkeerde keuze hebt gemaakt.

 

Wij zien het gezin als hoeksteen van de maatschappij, waar goddelijke bestemming wordt vrijgezet. Het gezin is door God bedacht en ingesteld, een krachtbron die goddelijk is. Daarom geven wij ruimte aan kinderen die zulke kansen hebben gemist. We creëren als gezinshuis gelegenheid om opnieuw te dromen.

 

Wij zingen graag: ‘IK GELOOF IN JOU.’ Het is een cadeau om te zien hoe onze kinderen verder groeien op onze schouders. En ondertussen leren wij van hen.

 

Peter, hoe vul jij je rol als vader in met God?

“Ik kan alleen doen dat wat ik De Vader heb zien doen” Joh 5:19 BB.

 

Wat ik door de jaren heen heb geleerd, is het samen optrekken met God. God geeft mij vertrouwen, bewogenheid, liefde, rust, lef, kracht, maar ook troost als ik dat nodig heb. Daarnaast heb ik verschillende vaderfiguren waar ik me door laat spiegelen en reflecteren.

 

Als vader wil ik er zijn voor mijn gezin. Ik vind het geweldig om te zien welke gaven en talenten in een kind verborgen liggen, om deze tot uiting te laten komen. Ik help hen om hun identiteit te leren kennen en uit te vinden waarom zij op aarde zijn.

 

Ik kan alleen laten zien hoe ik het doe en hun de vrijheid geven om het zelf te mogen ontdekken. Ik leef mijn kinderen voor hoe het is om een relatie te hebben met God, de Vader. “Bij opvoeden is een onsje voorbeeld beter, dan een kilo preken”.


Dorien, hoe leef jij moederschap met de Heilige Geest?

Ik houd van de Heilige Geest. Ik houd ervan om thuis God te aanbidden. Toen de kinderen klein waren aanbad ik soms uren met ze op de arm. Soms omdat het heerlijk was en soms omdat het noodzakelijk was. Kinderen zijn open kanalen voor de Heilige Geest. Waardoor het bovennatuurlijke natuurlijk wordt. We willen niet meer zonder Gods tegenwoordigheid. De fijngevoeligheid van de Heilige Geest in jou naar de kinderen toe, is heel helpend om hen bij te staan in al hun levensfasen en de processen waar ze als kind doorheen gaan. Ik investeer graag tijd in omgang met de Heilige Geest zodat ik dit door kan geven aan de kinderen.

 

Op welke manier nemen jullie je kinderen mee in het leren kennen van God?

Naarmate de kinderen groter werden, gingen we samen luisteren naar de Heilige Geest. Zo beginnen we elke dag. God mag onze eerste en beste tijd. We hebben boekjes vol met gesprekken met de Heilige Geest. We leerden de kinderen de kracht van Gods woord en de kracht van proclamatie. De laatste getuigenis is dat een van de kinderen in volhardend geloof wratten heeft zien verdwijnen die op meer dan vier vingers zaten. Elke dag dankte ze Jezus dat Hij ze weghaalde. Ik hoef je niet te zeggen wat er na een tijd is gebeurd. Halleluja!

 

Wat is de mooiste les, die jullie mochten leren m.b.t. ouderschap / gezin-zijn?

Als ouders zijn wij ambassadeurs van het koninkrijk van God. Door ons heen leren onze kinderen wat bijvoorbeeld onvoorwaardelijke liefde is. Als christenen in het algemeen zouden we meer moed mogen hebben om problemen en pijn te omarmen. We leren in pijn en herstel, in problemen en oplossingen ons eigen hart kennen en kunnen daardoor ontdekken wie God is als Vader. Des te dieper ons probleem of nood, des te dieper we het uitroepen naar God. God laat zich kennen als we alle schuilhoeken van ons hart openen voor Hem. Het gezin is bij uitstek een veilige plaats met lievelingsplekjes, waar we het leven leren. Juist met God. Wij zijn kinderen van God en onze kinderen zijn van God.

 

 

Merken

Merken

up

logo footer 2018

A family where

heroes are equipped,

empowered and sent

Merken

Merken

Merken

Merken

Social

facebookyoutube


anbi

Copyright © HOH - HOUSE OF HEROES 2016 · All Rights Reserved
| WEBDESIGN: Unit ONE | WEBDEVELOPMENT: OVG