• Slide Juli

Vakantie

Leren dansen op het ritme van de rust

Vakantie komt van vacant (onbezet). Geplande lege tijd in je agenda waarin niets moet. Het is aan ons om het te vullen met goede en fijne dingen. Ook God kiest ervoor na zes scheppingsdagen te rusten om te genieten van het mooie resultaat.


God moedigt je aan om regelmatig rust te nemen. Dit bestaat uit dagelijkse tijden met Hem, wekelijks 24 uur sabbatten, iedere 7 jaar een sabbatsjaar en tenslotte nog ieder 50ste jaar om te jubelen. Dit zijn grote stappen in vertrouwen dat hij tijdens onze rust voor ons zorgt.

 

Maar Hij vindt het ook fijn als we op vakantie gaan. De vijand jut ons op om als maar door te denderen, tot we er dood bij neervallen. Het is prachtig om het ritme van de sabbat in te bouwen in je vakantie. Plan je vakantie dus met Jezus volgens de principes van de Sabbat.

 

1) STOP

Sabbat betekent rusten door te stoppen. Wij denken dat we eerst alles afgerond moeten hebben voordat we kunnen stoppen. Het tegenovergestelde is waar. We moeten regelmatig stoppen om ons doel te bereiken. Sabbat is het erkennen van de grenzen aan onze tijd en energie. Het is God vertrouwen. Ik heb ontdekt dat ik alleen maar durf te stoppen als ik Hem vertrouw. Hij zit op de troon en zorgt dat de wereld doordraait als wij stoppen. Jezus en de Geest moedigen mij aan te oefenen om te stoppen, om in te gaan in Zijn rust.

 

2) RUST

Wat ga je doen als je bent gestopt? Het antwoord is eenvoudig; alles waar je blij van wordt en nieuwe energie van krijgt. Wat betekent rusten voor jou? Doen wat voor jou geen werk is. Overweeg of het voor jou rusten is van: inspanning, druk zijn, concurreren, zorgen maken, beslissen, preken of techniek (telefoon, TV, PC enz.).

 

3) GENIET

Toen God ruste, zei Hij “het is zeer goed!”. Hij genoot van Zijn schepping. In het Hebreeuws spreekt dit van vreugde en speelse verwondering.

 

4) OVERDENK

Het overdenken van de liefde en goedheid van God heeft de centrale focus in het ritme van de rust. Aanbidding van de Vader; opscheppen over Jezus in de vrijheid van de Heilige Geest. Elke vakantie is een voorproefje van het glorieuze altijd durende feest met muziek, lekker eten en genieten van schoonheid die voor ons ligt in de hemel. Zo ook op aarde!

 

Rients Hofstede

up

logo footer 2018

A family where

heroes are equipped,

empowered and sent

Merken

Merken

Merken

Merken

Social

facebookyoutube


anbi

Copyright © HOH - HOUSE OF HEROES 2016 · All Rights Reserved
| WEBDESIGN: Unit ONE | WEBDEVELOPMENT: OVG