• Slide November

Power of Prayer

De Kracht van Voorbede

Voorbede doen staat bij de meeste mensen niet als nummer 1 op hun to do list voor vandaag. Als ik naar mijn eigen leven kijk, dan was voorbede doen lange tijd iets voor oudere mensen. Ik was van de actie en de uitvoering, niet van het stilzitten in een kamer en bidden zonder dat je ziet dat er iets gebeurt of verandert. Nee, als ik iets doe, wil ik gelijk resultaat zien en weten dat het er toe doet….

 

Door de jaren heen heb ik geleerd dat je startpunt van denken de uitkomst ervan bepaald. Met andere woorden, wat je gelooft over God heeft effect op alles van je leven. Is mijn openbaring van Hem dat Hij niet goed is of niet het perfecte voorbeeld van liefde, dan wordt ik gehinderd in mijn benadering tot Hem en in het begrijpen / interpreteren van wat Hij spreekt tot mij.

 

Het is zo belangrijk om Zijn hart te kennen en te beseffen dat wanneer ik tot Hem nader, Hij tot mij nadert en het contact toejuicht en niet veroordeeld.

 

Het tweede punt wat belangrijk is en wat je daadwerkelijk in beweging gaat zetten, is het volgende: Hoe waardevol is de ander voor jou? Deze vraag wordt soms oppervlakkig snel beantwoord met: ‘de ander is heel waardevol voor mij’. Dit hebben we namelijk geleerd om te zeggen in de kerk. Wanneer er een oproep wordt gedaan om het toilet schoon te maken, dan hopen en verwachten we vaak dat ‘de waardevolle ander’ dit smerige klusje voor ons oppakt, toch? Dus, hoe waardevol is die ander dan werkelijk?

 

Het afgelopen jaar zijn we als gezin door een inktzwarte bladzijde van ons leven heen gelopen. Het verliezen van 2 jongens in een jaar tijd raakt ons diep in onze ziel. Ik heb in deze situatie van ons leven ontdekt dat de prioriteit volgorde van het leven radicaal verandert door momenten als deze. Naast God is de waarde van de ander om ons heen het belangrijkste waar we voor wil vechten. De mensen om ons heen krijgen de waarde die ze verdienen.

 

Wanneer we God kennen naar Zijn hart en de mensen in onze omgeving op juiste waarde zien, dan zijn we bereidt tot krachtige voorbede, ons hart is er dan in betrokken. De hemel beweegt op dat wat onze harten raakt.


Als wij niet weten wat wij moeten zeggen, dan kunnen we in de Geest bidden, zodat Hij als voorbidder kan bidden (Rom.8:26 TPT). In Hebreeën wordt Jezus als hogepriester / voorbidder omschreven. Voorbede doen is dus een hemelse, voorbestemde activiteit voor ons als kinderen van God.

 

Denk je eens in, wanneer je met Efeze 3:20 (TPT) als startpunt begint te bidden:

Never doubt God’s mighty power to work in you and accomplish all this. He will achieve infinitely more than your greatest request, your most unbelieveable-dream, and exceed your wildest imagination!!

 

Hemelse krachtige voorbede begint met dit perspectief, bid je mee?

 

Jaco Golstein

up

logo footer 2018

A family where

heroes are equipped,

empowered and sent

Merken

Merken

Merken

Merken

Social

facebookyoutube


anbi

Copyright © HOH - HOUSE OF HEROES 2016 · All Rights Reserved
| WEBDESIGN: Unit ONE | WEBDEVELOPMENT: OVG