Het gazon is voor de meesten een belangrijk onderdeel van de tuin. Als het gazon er na verloop van tijd slechter uit is gaan zien, dan is het belangrijk dat je actie onderneemt. Er kunnen namelijk diverse oorzaken zijn voor het probleem en het zou zonde zijn als je hier te laat achterkomt. In dit artikel geven wij 4 tips die je kunnen helpen bij het krijgen van een groen gazon!

Het gras maaien en verticuteren

Als je jouw gazon mooi tot uiting wilt laten komen, dan is het van belang dat je het gazon regelmatig maait en verticuteert. Door het gras te maaien bevorder je namelijk de fijnere grassoorten. Hierdoor worden de grassprieten steviger en komt het gazon er voller uit te tzien. Daarnaast voorkom je dat onkruid de kans krijgt om het gazon over te nemen. Naast het maaien is het ook belangrijk om het gras twee keer per jaar te verticuteren. Door te verticuteren voorkom je dat een laag grasresten en mos ervoor zorgt dat voedingsstoffen en vocht de bodem nauwelijks kunnen bereiken. 

Koop nieuw graszaad voor kale plekken

Vrijwel elk gazon heeft plekken waar het gras al een langere periode net wat minder goed tot ontwikkeling is gekomen. Meestal is er geen achterliggende oorzaak. Als er geen reden is die voor de kalere plekken zorgt, dan is het verstandig om het gras opnieuw in te zaaien. Koop graszaad en gebruik dit voor de kale plekken. Zorg er overigens wel voor dat de nieuwe zaadje de kans krijgen om aan de bodem te hechten.  Daarnaast is het ook belangrijk dat ze voldoende vocht krijgen. Als dit niet gebeurd, dan zal een gedeelte van de zaadjes niet ontkiemen en blijven er gedeeltes kaal. 

Zorg voor de juiste voeding

Als je een gazon hebt is het ook belangrijk dat je het gras voedt. Koop bijvoorbeeld organische meststof en breng dit aan op het gazon. Je kunt dit het beste doen nadat je het gras het geverticuteerd. De voeding zal dan namelijk beter worden opgenomen door de grond. Het gevolg daarvan is dat het gras er mooier uit komt te zien.

Controleer de zuurgraad van de grond

Naast dat er voldoende voeding in de bodem moet zitten is het ook belangrijk dat je de zuurtegraad controleert. als de zuurgraad namelijk te hoog of te laag is, dan kan dit ervoor zorgen dat het gazon er minder mooi uit komt te zien. Mocht de zuurgraad te laag zijn, dan kun je eventueel kalk aanbrengen op het gazon.