Kan een duo rolgordijn in de slaapkamer?

Ben je op zoek naar nieuwe raamdecoratie in de slaapkamer? Dan is het verstandig om voor een stof te kiezen die verduisterend is. Je wilt immers wel van een goede nachtrust kunnen genieten. Daarnaast wil je natuurlijk ook dat het er stijlvol uitziet. Met duo rolgordijnen kun je de perfecte stijl creëren en er ook voor zorgen dat het goed donker is in de slaapkamer. 

Hoe werkt een duo rolgordijn?

Duo rolgordijnen bestaan uit twee lagen stof die over elkaar heen bewegen bij het openen en sluiten. Iedere laag stof heeft afwisselend banen van een transparante stof en een ondoorzichtige stof. Door de lagen stof over elkaar te bewegen kun je eenvoudig de mate van privacy en de lichtinval in de woonruimte bepalen. 

Het mooie van deze soort raamdecoratie is dat het op maat te maken is. Zo kies je eenvoudig de mooiste kleuren, de juiste pasvorm en de beste bediening. Dat is handig, want zo weet je zeker dat de duo gordijnen op maat perfect bij je interieur passen, maar ook goed aansluiten op het raam.

Verduisterende duo rolgordijnen

Nu vraag je je misschien af of een duo rolgordijn verduisterend kan zijn. Het antwoord hierop is dat het nooit voor de volledige 100% verduisterend zal zijn. Dit komt omdat er tussen de voorste en de achterste laag stof ietwat licht zal schijnen. Je kunt maximale verduistering bereiken door te kiezen voor bredere banen van een verduisterende stof en een onderlat die perfect aansluit. Hierbij is het goed om te kijken naar smalle onderlatten waarbij er zo min mogelijk ruimte tussen de twee lagen stof zit. Hierdoor sluit het duo rolgordijn beter en zal er weinig licht doorheen vallen.

Onderhoud van het duo rolgordijn

Duo rolgordijnen zijn eenvoudig in onderhoud. Je kunt ze prima schoonmaken met de stofzuiger, maar gebruik dan wel een zachte borstel. Mocht er een vlek in het duo rolgordijn zitten die er op deze manier niet afgaat, kun je deze weghalen met een licht vochtige doek. Is je duo rolgordijn gelijmd? Oefen dan geen druk uit op de stof en zorg dat je doek zo droog mogelijk blijft, hierdoor kunnen er kringen ontstaan. 

Mocht je duo rolgordijn nog wel goed werken maar vol vlekken zitten die je er niet meer uit krijgt, dan is het een optie om de stof te laten vervangen. Zo heb je voor en relatief klein bedrag toch volledig nieuwe duo rolgordijnen.